home » Veel gestelde vragen


Veel gestelde vragen

1. Hoe werkt een zonnepaneel?

Voor de werking van een zonnepaneel klik hier

2. Als de zon weinig schijnt, krijg ik dan wel stroom?
Ook met een klein beetje (zon)licht kan elektriciteit worden opgewekt. Maar de opbrengst is natuurlijk het grootst als de zon flink schijnt. In Nederland krijgt het aardoppervlak 1.000 W per m² aan zoninstraling op een zonnige dag.

3. Hoeveel stroom leveren zonnepanelen op?
Voor de hoeveelheid stroom die een zonnepaneel opwekt klik hier

4. Hoe weet ik of mijn zonnepanelen stroom leveren, en hoeveel?
Of de panelen stroom leveren, is te zien aan het lampje op de omvormer. Als dit continue brandt, dan wordt er stroom geleverd. Hoeveel stroom er geleverd wordt, kunt u zien met de opbrengstmeter.

5. Wat gebeurt er met de stroom die mijn zonnepanelen opwekken?
De elektriciteit die de zonnepanelen opwekken, wordt direct gebruikt in de apparaten die u aan hebt staan. Uw koelkast bijvoorbeeld, de vriezer of de lampen. Als u meer stroom nodig hebt dan uw zonnepanelen leveren, dan komt de rest van het elektriciteitsnet. Verbruikt u minder, dan gaat de zonne-energie die u niet zelf verbruikt, naar dat openbare net. Uw energiebedrijf trekt die schone stroom dan af van uw energierekening. Krijgt u subsidie via de SDE-regeling, dan krijgt u bovendien een klein bedrag voor elke kWh zonnestroom die u opwekt. Daarvoor moet u wel een brutoproductiemeter installeren.

6. Levert het systeem ook stroom als de elektriciteit uitvalt?
Nee. Het is niet veilig als uw zonnesysteem stroom kan leveren terwijl er geen netspanning is. Als u iets aan uw elektrische installatie wilt doen, schakelt u ook de netspanning uit. Stel dat uw zonnepanelen dan nog wel stroom zouden leveren, dan zou er een gevaarlijke situatie ontstaan.

7. Moeten er dakpannen verwijderd worden als ik de panelen installeer?
Nee. De panelen worden door middel van dakhaken zwevend boven de dakpannen geïnstalleerd. De kabel gaat door het dak, u steekt de stekker in het stopcontact en u wekt uw eigen schone stroom op. U kunt ook een volledig dakgeïntegreerd systeem kiezen, waarbij de zonnepanelen fraai zijn verwerkt tussen de dakpannen.

8. Hoe moet ik mijn zonnepanelen onderhouden?
Zonnepanelen vereisen vrijwel geen onderhoud. De panelen regenen schoon. Wel is het verstandig om af en toe te controleren of er op de panelen geen hardnekkig vuil zit. Zo ja, dan kunt u dit verwijderen met water en een zachte borstel.

9. Is het systeem weerbestendig?
Jazeker. Als de panelen op de juiste manier zijn aangebracht, zijn ze bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals storm, hagel, sneeuw en zware vorst.

10. Hoe kan ik mijn zonnepanelen voordelig financieren?
De belastingdienst ziet het plaatsen van zonne-energiesystemen als woningverbetering. Daarom kunt u de aanschaf financieren met een extra hypotheek. De rente is fiscaal aftrekbaar. Wij bieden aantrekkelijke financieringsvormen aan waarbij u direct geld verdient met uw dak!

11. Moet ik voor een zonnepaneelsysteem een extra verzekering afsluiten?
Waarschijnlijk niet. Een zonnesysteem valt meestal onder de inboedelverzekering. Dan hoeft u geen aparte verzekering af te sluiten. Wel raden we u aan uw verzekeraar te informeren dat u dit systeem heeft geplaatst.

12. Wanneer wordt mijn zonnepaneelysteem geleverd?
Wij leveren het systeem binnen 4 tot 6 weken na betaling van de eerste factuur. Heeft u onze panelen mét installatie besteld, dan nemen we contact met u op voor een leverafspraak.

13. Gaat de installatie ook door als het slecht weer is?
We kunnen bij slechte weersomstandigheden zoals sneeuw of extreme regenval besluiten dat installeren te gevaarlijk is. In overleg met u zullen wij dan de installatiedatum verzetten.